Arşiv Haberler

Amerikalı Müslümanlar Antisemit Saldırıya Karşı Birleşiyor

Görsel: Haaretz, Robert Cohen/AP

Geçtiğimiz hafta ABD’de tarihi Yahudi mezarlığı yağmalandıktan sonra bir grup Müslüman Amerikalı, internet üzerinden, LaunchGood aracılığıyla “Müslümanlar Yahudi Mezarlığının Onarımı İçin Birleşiyor” başlıklı bir kampanya başlattı.

Tarek El-Messidi’nin aktivist Linda Sarsour ile birlikte başlattığı kampanya metninde, yaşanan saldırı sırasında 170den fazla mezar taşının zarar görmesinden derin üzüntü duyduklarını belirten ekip kampanya için 20.000 Dolarlık hedef koydular ve bu hedef çok kısa sürede 4012 destekçinin yaptığı bağışlarla 110.000 Doları geçmiş durumda.

Yaşanan antisemit saldırının birleştiriciliği, toleransı ve karşılıklı üretimi arttırmasına vesile olmasını ümit eden grup kampanya için yazdıkları metinde dini anekdotlara da yer verdi. Hz.Muhammed’in Yahudi birinin cenazesi sırasında ayağa kalkmasının ardından neden Yahudi birinin cenazesi için ayağa kalktığı sorusunun yöneltilmesi üzerine “O da insan ruhu değil mi?” cevabını verdiği anekdot da aktarılırken, kampanya boyunca Yahudi ve Müslüman komüniteleri için Amerika’da nefret, kutsallara saygısızlık ve şiddete karşı bir birliktelik mesajı olması temenni edildi.