Arşiv Haberler

Avlaremoz 1 Yaşında….

Geçirdiğimiz bir yıl içerisinde Facebook’ta 3694 takipçimiz oldu ve paylaşımlarımız 60 bin defa beğenildi. Twitter’da ise 1485 takipçimiz oldu, 3504 tweet’imiz fav’landı ve 3293 tweet’imiz retweet edildi.

Sadece sitemizde değil, birçok ulusal ve uluslararası mecrada “konuşmaya” devam ettik. İMC Tv, Sosyalist İsçi, Agos, marksist.org, Hastürk, Şalom ve Radyo Agos’a konuk olduk.

Holokost, 1934 Trakya Pogromu, Varlık Vergisi: “Bir Türkleştirme Politikası”, Mozaiğin Kayıp Parçası: Trakya Yahudileri isminde dört adet dosyayı okuyucularımızla paylaştık.

Geçmiş Zaman Hikâyeleri, Genç Yahudiler Anlatıyor, Almanya’daki Yahudiler Anlatıyor köşelerimizde gerçekleştirdiğimiz röportajlarla toplumun sesini ve düşüncelerini siteye aktardık. Afedersin Antisemit köşemizde ise antisemitizm barındıran vakaları görünür kıldık.

Sadece sitede yazı üretmekle kalmayıp kampanyalarda aktif rol aldık. Galatasaray Meydanı’nda Holokost Anması’na katıldık, 21 Şubat Ana Dil Günü için Bianet’in düzenlediği #anadildebarış kampanyası için Judeo-Espanyol dilinde “Barış” yani “Paz” dedik.

“Yılın En Antisemit Vakası” anketi ile Afedersin Antisemit köşemizde yer alan olayları takipçilerimizin oylarına sunduk, yıl içerisinde yaşanan antisemitizme bir kez daha dikkat çektik. Şişli’nin Feriköy ve Tatavla semtlerine yapıştırılmış olan antisemit ve ayrımcı afişleri söktük, Şişli Belediyesi’ne “afiş temizliği” için baskı yaptık.

27 Ocak Holokost anması için dayanışmamızı gösterdik, #weremember kampanyasına katıldık.

Hak mücadelemizi “sahada” da sürdürdük, gelecekte yapacağımız projeler için tohumlar attık. Bilgi Üniversitesi’nin Sosyal Kuluçka Programı’na seçildik, SEHAK’ın yürüttüğü “Anne Frank’ın Yaşam Öyküsü Üzerinden Temel Haklar ve Demokratik Değerler Öğretimi” programına paydaş olduk.

Konuşmaya doyamadık ve Marksizm Toplantıları’nda yer alan “Türkiye’de Antisemitizmin Kodları” isimli panelde ve KIgA, TOG ve Karakutu’nun ortak yürüttüğü “Commitment without Borders” projesi kapsamında konuşmacı olduk.

Bir yıl boyunca 316.100 kere görüntülendik, birçok ulusal ve uluslararası yayın organına referans olduk… Al-Monitor, Radio Sefarad, defenddemocracy.org, Algemeiner, Truthrevolt, Israel national news, Jüdische Allge-Meine, cjhsla.org, kehaber.org, İstos, Bianet, İMC tv başta olmak üzere birçok siteye 1350 defa referans olduk.

İyi ki konuştuk!

Bueno Ke Avlimoz!