Afedersin Antisemit Arşiv

AK Partili yönetici: Elinde dolar bulunduran vatan hainidir, Ermenidir, Yahudidir, Siyonisttir

AK Parti Düziçi Yönetim Kurulu üyesi Tayfur Karınsız, elinde, hesabında, yastık altında dolar bulunduranları vatan haini, Ermeni, Yahudi ve Siyonist ilan etti.

dolar

Hükümetin, doların artışını engellemek için dolar bozdurma çağrısına rağmen doların artışının devam etmesi üzerine Ak Parti Osmaniye Düziçi Yönetim Kurulu üyesi, müteahhit Tayfur Karınsız facebook hesabında yaptığı paylaşımda dolar bozdurmayan vatandaşları hain ilan etti.

“Devlet DOLAR dan VERGİ alsın……….. Elinde, hesabında, yastık altında DOLAR bulunduran VATAN HAİNİDİR, ERMENİDİR, YAHUDİDİR, SİYONİSTTİR, doğmamış yetime yapılan ihanettir, ÜLKESİNE [sic] SEVEN kişi dolar bulundurmaz.” paylaşımında bulunan müteahhit Tayfur Karınsız, ABC Gazetesi‘nin yaptığı haber sonrasında nefret söyleminde bulunduğu paylaşımı kaldırdı.

Neden antisemit?

Antisemitizm tanımlarından birisi; “Tüm Yahudileri tek bir şahıs veya grup tarafından işlenmiş veya işlendiği varsayılan bir hata yüzünden ve hatta Yahudi olmayan gruplar tarafından yapılan eylemler için dahi sorumlu tutmak ve suçlamaktır“. Bu tanıma göre irdelersek, doların artışı ile Yahudiler arasında bir bağlantı bulunmamakta, Yahudilerle alakası olmayan bir durumla ilgili, Yahudiler sorumlu görülmekte ve itham edilmektedir. Elbette ki, Karınsız’ın ifadeleri antisemit olmanın yanı sıra, Ermenileri de günah keçisi ilan ettiği için açıkça ırkçı ve vatan hainliği ithamıyla da şovenist bir söylemdir.