Afedersin Antisemit Arşiv Göze Çarpanlar Haberler

Yunanistan Yahudi Konseyi’nden Gökçepınar imamı hakkında kınama

Yunanistan Merkez Yahudi Konseyi, Gökçepınar (Glafki) imamı Erkan Azizoğlu’nun açıklamalarıyla ilgili olarak kınama yayınladı.

Kaynak: Azınlıkça

12212016-17İskeçe (Xanthi) ilindeki Gökçepınar köyünde imam olan Erkan Azizoğlu kişisel sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “İsrail’deki yangından ötürü çok tedirgin ve endişeliyiz. Ya sönerse!” ifadelerini kullanmıştı.

Yunanistan Merkez Yahudi Konseyi tarafından yayınlanan açıklama şöyle:

“İskeçe’nin Mustafçova (Miki) Belediyesi’ne bağlı Mustafçova köyünün imamı Erkan Azizoğlu Yahudilere karşı nefret açıklamalarında bulunmuştur. Daha somut olmak gerekirse, Facebook’ta yaptığı paylaşımda (4.12.2016) Erkan Azizoğlu İsrail’i vuran yangının sönmemesini dilemiş ve açıklamalarının yol açtığı tartışmada ‘Bütün İsrailliler aynı, kanla beslenen birer canavar hepsi’ ifadelerini kullanmıştır.

Bir din görevlisine hiçbir şekilde yakışmayan bu açıklamalarla Erkan Azizoğlu bu hassas bölgede dinlerine bakmaksızın Yunan vatandaşlarının birlikte var oluşunun altına dinamit koymaktadır. Yunanistan Merkez Yahudi Konseyi her zaman her nereden gelirse gelsin bütün antisemitik nefret söylemlerine karşı her zaman teyakkuz halindedir.

Atina, 19 Aralık 2016
Yunanistan Merkez Yahudi Konseyi”