Afedersin Antisemit Arşiv Haberler Makaleler

Hitler “Çocukları Severmiş” ve “Memleketi İçin Fedakarlık” Yapmış! – Serdar Korucu

Adolf Hitler’in “Kavgam” kitabının telif hakkının kalkması ardından dünyanın dört bir yanında kolaylıkla basılabilmesi çok konuşuldu, çok tartışıldı. Nedeni antisemit içeriğiydi. Ancak kitabın Türkiye’de basılan pek çok versiyonunda bu özelliğine dair herhangi bir uyarı yer almıyor, hatta övgü içereni de bulunuyor.

img_5138

Adolf Hitler’in “Kavgam” kitabının Almanya’nın Bavyera Eyaleti’nde bulunan telif hakkının 31 Aralık 2015’te sona ermesinin ardından başlayan tartışma sürüyor.

Hitler’in Yahudiler hakkındaki nefret dolu ifadelerini ve komplo teorilerini sıraladığı kitap, Almanya’da Çağdaş Tarih Enstitüsü uzmanları tarafından 3 bin 500 dipnot ile yayınlanmıştı. Kitapta Hitler’in iddiaları modern araştırmaların sonuçlarıyla karşılaştırılıyordu.

Türkiye’de ise “Kavgam” çoğunlukla herhangi bir eleştirel içerik olmadan yayımlanmaya başladı.

“KAVGAM OTOBİYOGRAFİ OLMASI NEDENİYLE ÖNEMLİ”YMİŞ!

“Kavgam”ın Eylül ayında 8. baskısını yapan En Kitap’a göre kitap, Hitler’in tezlerini, kapitalizm ve Marksizm eleştirisini içeriyor. Otobiyografi olmasının da önemli olduğu belirtiliyor:

“Yirminci yüzyıl siyasal tarihi açısından önemli bir yapıt olan bu eserde Hitler, “nasyonal sosyalizm” adını verdiği dünya görüşünün açıklamasını yapar ve amaçlarını bildirir. Hitler’in siyasal ve ekonomik tezlerinin yer aldığı, kapitalizmin ve Marksizmin eleştirildiği bu kitap, aynı zamanda bir otobiyografi olması nedeniyle de çok önemlidir.

Kapitalizme ve Marksizme karşı yeni bir politik sistemin önerisi sunulmaktadır; bu bakımdan Kavgam’da Hitler’in kendi politik kuramları yazılı haldedir. Hitler parlamenter demokrasinin eleştirisini yapmış, milliyetçiliğin karşıtı olan enternasyonalizmi dönemin sosyopolitik koşulları altında kötülemiş, İdealleri üzerine kurulu “Büyük Almanya” hedefini açıkça dile getirmiştir.”

HİTLER, MEMLEKETİ VE VATANDAŞLARI İÇİN FEDAKARLIK YAPMIŞ!

İkinci baskısını 10 bin adet yaptığını kitabın kapağından duyuran Parga Yayıncılık ise “Kavgam”ı övgüyle tanıtıyor:

“Bütün dünyayı sarmış olan Marksizm ve Yahudi Emperyalizm tehlikelerini tespit ederek Milliyetçiliğin, bu tek vücutlu, fakat iki başlı düşmanına en büyük darbeyi indiren ideolojik bir eserdir.”

img_5145
Aynı kitap içinde Hitler’e ait bir fotoğraf “Memleketi ve vatandaşları için her türlü fedakarlığı yapan Adolf Hitler” diye sunuluyor, bir başka sayfada ise 1,5 milyonu çocuk 6 milyon Yahudi’nin ölümüne neden olan Hitler’in çocuklarla olan fotoğrafları “Adolf Hitler’in çocuk sevgisi” ifadesi ile yayımlanıyor.

img_5142

Panama Yayıncılık “Kavgam”ı “Adolf Hitler’in, Landsberg Cezaevi’nde hapis yattığı dokuz aylık dönemde kaleme aldığı bu eser, otobiyografi olduğu kadar siyasi manifestodur. Kitap, “Milliyetçilik ne değildir?” sorusuna da yanıt verebilir ve kılavuz olma niteliği taşıyabilir” diye anlatıyor. Şubat 2016’da ilk baskısını yapan Sonsuz Kitap ise Kavgam’ı Wikipedia’nın Türkçe sayfalarında da yer alan açıklama ile tanıtıyor:

“Yirminci yüzyıl siyasal tarihi açısından önemli bir yapıt olan bu eserde Hitler, “nasyonal sosyalizm” adını verdiği dünya görüşünün açıklamasını yapar ve amaçlarını bildirir. Hitler’in siyasal ve ekonomik tezlerinin yer aldığı, kapitalizmin ve Marksizmin eleştirildiği bu kitap, aynı zamanda bir otobiyografi olması nedeniyle de kıymete değerdir. Kapitalizme ve Marksizme karşı yeni bir politik sistemin önerisi sunulmaktadır; bu bakımdan Kavgam’da Hitler’in kendi politik kuramları yazılı haldedir. Hitler parlamenter demokrasinin eleştirisini yapmış, milliyetçiliğin karşıtı olan enternasyonalizmi dönemin sosyopolitik koşulları altında yermiş, Pancermenist idealler üzerine kurulu “Büyük Almanya” hedefini açıkça dile getirmiştir. İkinci cildin son kısımlarında, nasyonal sosyalist düzen kurulduğu takdirde Almanya’nın Doğu Avrupa’da gerçekleştireceği politikaları açıklamış olması, onun İkinci Dünya Savaşı yıllarında yapmış olduğu politikaların bir önizlemesidir ve dikkat edilesidir. Hitler, Almanya’nın başta Fransa ve Rusya olmak üzere, rakip devletlerle olan hesaplaşmalarını ve bu sorunlar hakkındaki fikirlerini de belirtmiştir.”

Yayın haklarının kalkması ile 70 yıl sonra yeniden basılmaya başlanan “Kavgam”ın Türkçe versiyonlarının kapaklarında da, içeriklerinde de antisemitizm ya da Nazi propagandasına ilişkin uyarı bulunmuyor. Bu kitapların büyük bölümü internet satışında ya da market raflarında yaklaşık 10 TL’ye satılmaya devam ediyor.

 

3 comments on “Hitler “Çocukları Severmiş” ve “Memleketi İçin Fedakarlık” Yapmış! – Serdar Korucu

  1. […] Kadıköy’deki KitapOn adlı kitapçı dükkanında Hitler’in kitabı 35 TL’den 19,90 TL’a indirime girmiş. Mağazanın girişinde duran indirimli nefret ürünü Olimpos Yayınları‘nın ‘tam metin’ dediği versiyonu: nefretin hiçbir defası eksiltilmemiş. Türkiye’de Kavgam’ın baskıları genelde ‘herhangi bir eleştirel içerik olmadan yayımlanmaya başladı.’ […]

  2. […] Kadıköy’deki KitapOn adlı kitapçı dükkanında Hitler’in kitabı 35 TL’den 19,90 TL’a indirime girmiş. Mağazanın girişinde duran indirimli nefret ürünü Olimpos Yayınları‘nın ‘tam metin’ dediği versiyonu: nefretin hiçbir defası eksiltilmemiş. Türkiye’de Kavgam’ın baskıları genelde ‘herhangi bir eleştirel içerik olmadan yayımlanmaya başladı.’ […]

  3. […] tanıtım yapıyordu. Tepkilere rağmen Kavgam’ı tabletten çıkarmadı. Almanya, Kavgam’ı Hitler’in iddialarını akademik olarak çürüten 3500 dipnot ile yayınlıyor. Ancak […]

Comments are closed.