Arşiv Göze Çarpanlar Haberler

Okul ve sinagogda hazine avcıları talanı

İzmir’in Konak İlçesi’nde, Altınordu Mahallesi’nde bulunan Yıldırım Kemal İlkokulu ile Anafartalar Caddesi Kurtuluş Mahallesi’ndeki sinagogda define avcıları tarafından kazı yapıldığı ortaya çıktı.

5850e3feeb10bb2114b7b4d4

Kaynak: Hürriyet

Altınordu Mahallesi’ndeki, Cumhuriyet döneminin en eski okullarından biri olan, şu anda kullanılmayan Yıldırım Kemal İlkokulu’nu önce hırsızlar talan etti. Okulun kapıları, pencereleri, muslukları, elektirik kabloları, çatısındaki çinkoları, işe yarayan tüm malzemeleri çalındı. Okula bu kez de define avcıları dadandı. Eski bir yerleşim alanı olan eski bir Osmanlı mezarlığı da olduğu bilenen bölgeki okulun, geçtiğimiz yıllarda yanan tiyatro salonunun kulis bölümünün, define arayanlar tarafından kazıldığı ortaya çıktı.

Yıldırım Kemal İlkokulu’nda olduğu gibi Kurtuluş Mahallesi’nde Anafartalar Caddesi’nde bulunan yine kaderine terk edilmiş, madde bağımlılarının mekanı haline gelen bir sinagog da define avcılarının talanına uğradı. Sinagogun içi de define arayanlar tarafından kazıldı. Semt halkı, define arayanların zarar verdiği sinagogun restore edilip müze yapılmasını ve koruma altına alınmasını istedi.