Arşiv Haberler

Hrant Dink Vakfı’nda Panel: Almanya’da Nefret Söylemi ve Antisemitizmle Mücadele Pratikleri

dink

Hrant Dink Vakfı sizleri 21 Kasım 2016Pazartesi günü gerçekleşecek “Kesişen Söylemler, Yaratıcı Yöntemler: Almanya’da Nefret Söylemi ve Antisemitizmle Mücadele Pratikleri” başlıklı panele davet ediyor.

Antisemitizme karşı Kreuzberg Inisiyatifi (KIgA)’nden Aycan Demirel, çokkültürlü Almanya toplumunda mevcut ırkçılık ve antisemitizmle ilgili toplumsal farkındalığı arttırmak ve buna karşı mücadele alanını genişletmek için yürüttükleri projeler ve uyguladıkları pedagojik yöntemler üzerine konuşacak. Amadeu Antonio Vakfı (AAS)’ndan Johannes Baldauf ise Neo-Nazi kampanyaları ve aktiviteleriyle ilgili sosyal medyada yürüttükleri izleme çalışmalarının yanı sıra, Neo-Nazi ırkçılık ve antisemitizme karşı geliştirdikleri stratejileri ve çevrimiçi nefret söylemi ile mücadele deneyimlerini bizlerle paylaşacak.

Konuşmacılar: Aycan Demirel & Johannes Baldauf
Moderatör: Yasemin İnceoğlu

Tarih: Pazartesi, 21 Kasım 2016 18.30-20.30
Yer: Hrant Dink Vakfı 
Anarad Hığutyun Binası, Havak Salonu

Johannes Baldauf, Jena, Potsdam ve Berlin’de Karşılaştırmalı Edebiyat ve Yahudi Çalışmaları üzerine eğitim aldı. 2008 yılından bu yana, internette aşırı sağcılık, antisemitizm ve komplo teorileri üzerine çalışmalar yapıyor. Amadeu Antonio Vakfı’nda çevrimiçi nefret söylemi ve bu söylemle mücadele yöntemleri hakkında eğitimler veriyor ve danışmanlık yapıyor. No-nazi.net Projesi yöneticiliğinin ardından Baldauf, halen, Amadeu Antonio Vakfı’nda İzleme ve Politikalar Uzmanı olarak çalışmalarına devam ediyor.

KIgA’nın kurucusu ve direktörü olan Aycan Demirel, Freie Universität Berlin’de Tarih, Siyaset ve Medya eğitimi aldı. 2000’li yılların başından itibaren KIgA’daki çalışmalarıyla gençlik eğitimi üzerine uzmanlaştı. Antisemitizm, Holokost Eğitimi, özellikle Müslümanlara karşı ırkçılık ve İslamcı radikalleşme konularında birçok proje geliştirdi ve yönetti. Demirel, aynı zamanda, Almanya Federal Parlamentosu’nun 2009’da oluşturduğu Antisemitizmle Mücadele Uzmanlar Komisyonu’nun da üyesi. 

Prof. Dr. Yasemin İnceoğlu, Gazetecilik Geliştirme Derneği’nin kurucu üyesi, Medya Tekzip Merkezi ile SPoD danışma kurulu üyesi, Doğan Yayın İlkeleri Kurulu Danışma Kurulu üyesi, Umut Vakfı ve Uluslararası Şeffaflık Derneği Yönetim Kurulu üyesi, Asulis Laboratuvarı’nın Danışma Kurulu üyesidir. Sosyal Değişim Derneği’nin Nisan 2010’da tamamlanan Ulusal Basında Nefret Suçları: 10 Yıl, 10 Örnek adlı kitap projesinde danışma kurulu üyesi olarak yer almıştır. 2004 yılından beri Galatasaray Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde öğretim üyesi olarak çalışmaktadır.