Arşiv Göze Çarpanlar

Dini liderlerden darbeye karşı ortak duruş

Taksim’de kurulan ve darbe girişiminde hayatını kaybedenlere ithaf edilen Demokrasi Şehitleri Anıtına karanfil bırakan dini ve ruhani liderler, birlik mesajı verdi.
21072016lBcOocg6eVEqSVYOeV6ioQg5q

Kaynak: Şalom

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’ın öncülüğünde bir araya gelen Türkiye’deki dini ve ruhani liderler, 15 Temmuz’da yaşanan darbe girişiminde hayatını kaybedenleri andı. Çarşamba akşamı Taksim Meydanında gerçekleşen anma töreninde önce Demokrasi Şehitleri Anıtına karanfil bırakıldı, ardından ortak bir deklarasyon imzalandı.

Anma töreninde bir konuşma yapan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Taksim Meydanının demokrasi nöbetinin kalelerinden biri olduğunu kaydederek “Bu meydan bütün farklılıklarımızın sonsuza kadar yaşanabilmesi için birlik olma meydanıdır. Bu meydanda ilan ettiğimiz bu deklarasyon demokrasimizin istikbalimizin dostlarımızın birliğimizin sesidir” dedi.

21072016vijG4tEcamBQU5MA

Hahambaşı Rav İsak Haleva da bir konuşma yaparak, “Bu tabloya eklenecek herhangi bir kelime bulmuyorum. İşte Tanrı’nın istediği birlik, beraberlik, ırk, din farkı olmaksızın hep beraber burada birleştik. Türkiye’yi üzecek, vatanımızı üzecek ihtilal veya buna benzer şeylerin olmamasını diler ve Tanrı’dan yaralılarımıza şifalar vermesini dilerim” dedi.