Arşiv Göze Çarpanlar Haberler

“Yahudiler hakkındaki yorumları Hitler’in sözlerine benziyordu”

Ukraynalı profesyonel boksör Wladimir Klitschko, dünya ağır sıklet boks şampiyonu unvanını elinden alan Tyson Fury’nin sözlerinin Adolf Hitler’i anımsattığını ve rövanş maçına çıkacağı İngiliz rakibinin bokstan uzaklaştırılması gerektiğini savundu.

Kaynak: Zaman

thumbs_b_c_e29392af27f0c004052653f089d967f7

Klitschko, 9 Temmuz’da İngiltere’nin Manchester kentinde rövanş müsabakasına çıkacağı Tyson Fury’nin, geçen ay internette yayınlanan tartışmalı videosu hakkında İngiliz basınına açıklamalarda bulundu.
“Böyle bir şampiyonumuz olmamalı”

Klitschko, Fury için “Kadınlar ve eşcinseller için söyledikleri şoke ediciydi. Yahudiler hakkındaki yorumları ise Adolf Hitler’in sözlerine benziyordu. Bu adam gerçekten bir embesil. Söyledikleri ile boksu yan yana getiremezsiniz. Böyle bir şampiyonumuz olmamalı. Ringde susturulması ya da bokstan uzaklaştırılması gerekiyor. Çünkü üzerinize bundan fazla nefret çekemezsiniz.” ifadelerini kullandı.

27 yaşındaki Fury, 28 Kasım 2015’te Almanya’nın Düsseldorf kentinde yapılan dünya ağır sıklet unvan maçında, 2004’ten beri yenilmeyen 40 yaşındaki Klitschko’yu, üç hakemin ortak kararıyla mağlup ederek Dünya Boks Birliği (WBA), Dünya Boks Organizasyonu (WBO), Uluslararası Boks Federasyonu (IBF) ve Uluslararası Boks Organizasyonu (IBO) şampiyonluk kemerlerine sahip olmuştu.