Afedersin Antisemit Arşiv Haberler

A Haber haftaya antisemitizmle başladı: “Şok! ‘O da mı Yahudiymiş’ diyeceksiniz”

ahaber

A Haber haftaya antisemitizmle başladı. Amerikalı eski eğitim görevlisi Texe Marrs’ın açıklamalarından yola çıkarak hazırlanan 13 Haziran 2016 Pazartesi tarihli ”Şok! “O da mı Yahudiymiş” diyeceksiniz.” başlıklı haberinde Yahudilerin dünyayı yönettiği klişelerine, tüm Yahudilerin zengin olduğu önyargılarına yer verilirken İsrail-Filistin meselesine de değinilmiş ve haberde tüm Yahudiler İsrail devleti ile özdeştirerek bir önyargı pekiştirilmiş, bu yolla bilindik nefret söylemlerinin yeniden üretilmesine sebep olunmuştur.

Haberde ayrıca ”Tevratlarında, kutsal kitaplarında bu yazıyor. Bir hristiyan olarak Türk insanlarına sesleniyorum, bunu hristiyanlara da yapacaklar. Dünyadaki üstün ırk olmak istiyorlar. Hem de üst konumlardaki bütün yahudiler bu durumu onaylıyor! İslam evrensel bir din, değil mi?.” cümleleriyle, yazının bir çok yerinde olduğu gibi halk kin ve düşmanlığa tahrik edilmiş, İslam-Yahudilik ayrımı derinleştirilerek toplum içi huzursuzluğa neden olabilecek söylemler haberin içindeki yerini almıştır.

Muhtemelen haberin kendi içinde barındırdığı nefret söylemleri yeterli bulunmadığı için ”Yahudiler Türkiye’ye düşman oldu” ve ”Masonların gizli dünyası” başlıklı haberlere link verilmiş, burada da halk kin ve düşmanlığa tahrik edilmeye devam edilmiştir.

ahaber3

ahaber4