Afedersin Antisemit Arşiv Haberler

Hitler tweet’leri nedeniyle görevinden alındı

İngiltere’de geçen yıl belediye meclis üyeliğine seçilen Ayşegül Gürbüz’ün görevi, Twitter hesabında yer alan Hitler’i öven ve antisemit içerikli mesajları nedeniyle askıya alındı.

139399

İngiltere’nin Bedfordshire bölgesine bağlı Luton kasabasında, sosyalist Jeremy Corbyn liderliğindeki İşçi Partisi’nden belediye meclisi üyesi olan Ayşegül Gürbüz’ün Twitter hesabında 2011 ile 2014 yılları arasında paylaşılmış olan antisemit ve Hitler’i öven mesajları bulunuyor.

Türk Belediye Meclis Üyesi’nin paylaşımlarında, Adolf Hitler için “tarihteki en büyük adam” deniliyor, İsrail’in İran’ın nükleer bombasıyla haritadan silineceği umuluyor ve “Yahudilerin ABD’de bu kadar güçlü oluşlarının mide bulandırıcı olduğu” ifade ediliyordu. Gürbüz’ün tweet’lerinden biri de “Ed Miliband Yahudidir, hiçbir zaman İngiltere başbakanı olamaz” şeklindeydi.

Geçen yıl mayıs ayında seçilen 20 yaşındaki Ayşegül Gürbüz hakkında İşçi Partisi tarafındna soruşturma açıldı. Gürbüz ise Twitter hesabının kardeşi tarafından kullanıldığını ileri sürdü.