Arşiv Haberler

Hrant Dink Kütüphanesi Açıldı

CetQb7WWIAQu2Ml

Ermeni araştırmaları ve Türkiye’deki azınlıklarla ilgili araştırma yapanlar ve bu konulara ilgi duyanlar için önemli bir kaynak niteliği taşıyan kütüphane Hrant Dink Vakfı bünyesinde açıldı.

Vahakn Keşişyan kütüphaneyi 2008 yılından beri açmayı hedeflediklerini belirtirken “Zaten küçük de olsa kitaplarımızı toplamaya başlamıştık. Geçen yıl yeni yerimize taşındıktan sonra çalışmalarımız daha da hızlandı ve kütüphaneyi açtık” diyor.

20.000 kitap ve süreli yayının yanısıra DVD, kaset, harita gibi kaynakların da yer aldığı kütüphane ayrıca üyelerin önerileriyle gelişmeyi amaçlıyor. Önerilen kaynaklar kütüphane tarafından değerlendirilip uygun olanların koleksiyona ekleniyor.

Library of Congress Classification (LCC) sistemine göre sınıflandırılmış kütüphaneye üyelik yıllık 100TL bağış ile gerçekleşiyor. Doldurulan bir form, kimlik fotokopisi ve fotoğraf da kütüphaneye iletildikten sonra üyeler, kütüphane dışına kitap çıkartabiliyor ve koleksiyona eklenen yeni yayınlar hakkında düzenli olarak bilgi alabiliyorlar.

Kütüphane ayrıca Türkiye’de azınlıklar, Ermeni Araştırmaları, tarihi, kültürü, dili ve edebiyatı gibi konulardaki kitap ve arşiv belgelerini bağış olarak kabul etmekte. Yapılan bağışlar, arzu edilen isim altında kataloglanıp saklanmakta; bağışçılar uygun görürse de kamuya açılmaktadır.

Yahudiler, Holokost ve sinagoglar hakkında kitapların da bulunduğu tüm kaynaklara çevrim içi katalog üzererinden ulaşılabilir.

Kütüphane’nin açık olduğu saatler şu şekilde;

ÇALIŞMA SAATLERİ
Pazartesi10.00 – 18.30
Salı10.00 – 18.30
Çarşamba12.00 – 22.00
 PerşembeKapalı
 Cuma 10.00 – 18.30
 Cumartesi10.00 – 18.00
 PazarKapalı