Arşiv Haberler

Türk Yahudi Cemaati de “Bize uyarı gelmedi” dedi – Serdar Korucu

IŞİD’in Türkiye’de Yahudi ve Hristiyan nüfusun dini mekanlarına saldırı düzenleme olasılığına karşı Emniyet’in uyarıda bulunduğuna yönelik haberlere Türk Yahudi Cemaati’nden açıklama geldi. Açıklamada, Emniyet Genel Müdürlüğü’nden herhangi uyarının gelmediği duyuruldu.

Önce gazetelerde ardından dün Anadolu Ajansı’nda yer alan haberlere göre Emniyet Genel Müdürlüğü, IŞİD’in Türkiye’de özellikle Yahudi ve Hristiyan nüfusunun yoğun olduğu dini mekanlar, konsolosluk ve elçilikler hakkında araştırma ve keşif çalışması yapmış olabileceğine dair emniyet birimlerine uyarı yazısı gönderdi.

Haberlerde, “Bu kapsamda özellikle Ankara’da bulunan Hristiyan ve Musevi vatandaşların ibadet ettiği kiliseler ile sinagoglar başta olmak üzere gayrimüslimlere ait vakıf ve derneklerin bulunduğu yerler, Caferi vatandaşların ibadet ettikleri camiler ile Cemevlerinin kontrol edilmesi gerektiği ifade edildi” denildi.

10255615_434236390117551_219895543348251104_n
Bu uyarıyı Türk Yahudi Cemaati’nin de basından öğrendiği ortaya çıktı. Türk Yahudi Cemaati’nin resmi Facebook sayfası üzerinden yapılan açıklamada konuyla ilgili bir haber paylaşıldı ve “Bu ve benzeri haberlerle ilgili tarafımıza şu ana dek Emniyet GM’den bir uyarı vb’nin gelmediği bilgisini paylaşırız” denildi.

Açıklamada, “Basındaki haberlerle ile ilgili devletimizin bilgisine başvurulmuş, aynı zamanda da yarattığı endişeye karşı mevcut önlemlerin arttırılması için destek istenmiştir” ifadeleri de kullanıldı.

TÜRKİYE ERMENİLERİ PATRİKLİĞİ’NİN DE HABERİ YOK

Emniyet birimlerine gönderilen uyarı yazısıyla ilgili Agos‘un ulaştığı Türkiye Ermenileri Patrik Genel Vekili Başepiskopos Aram Ateşyan, Patrikhane’ye yazılı herhangi bir bilgilendirme gelmediğini söylemişti. Ateşyan, uyarıyla ilgili haberlerin ardından Valilik’le görüştüğünü belirtmiş, Valilik tarafından kendisine “her kilisede emniyet güçleri tarafında önlem alınacağını” söylediğini iletmişti.