Afedersin Antisemit Arşiv

Sergi üzerinden antisemitizm: “Çanakkale’yi de istismar edecekler…”

Milli Gazete, Ankara’da açılan 1. Dünya Savaşında Çanakkale’de ölen Yahudi erler hakkındaki sergi üzerine antisemit bir haber yaptı. Haberin tamamını okumak istemeyenler için kısa bir özet:

“ÇANAKALE’Yİ DE İSTİSMAR EDECEKLER…”

“BU GÜNE KADAR KİMSE DÜŞÜNMEMİŞTİ…!”

“Mavi Marmara olayının üzerinden 7 yıl geçmesine karşın yaşananlar ve gelinen nokta ise vatandaşı derinden üzüyor.” 

“ÇANAKKALE ŞİMDİ AKILLARA GELDİ”

“GÜNÜMÜZ SİYASETİNE ALET EDİLİYOR”

“Program için hazırlanan davetiye Ankara’da devletin en üst düzey kurumlarına gönderildi bile.” 

“Sergi ile Osmanlı için savaşlarda vefat eden Yahudiler’in anıları günümüz siyasetine alet edilerek, o dönemde askerlerin yaşadığı zorluklar, ilginç hikayeler ve askeri başarıları vatandaşa bir ajitasyon mesajı olarak verilmeye çalışılacak.

Bu haber neden antisemit?

Çanakkale’de Yahudilerin ölmesi bir vakıa. Uydurulmuş bir şey değil. Tarihî bir olay hakkında müze açmak, bu olayın öznesi olan Yahudilerin hakkı. Çanakkale hakkında birçok sergi, müze, toplantı, merasim varken Yahudilerin bundan muaf tutulması antisemitizmdir.

Bugüne kadar belki çok istendi, ama mevcut antisemitizmden kaynaklı olası provokasyonlardan ötürü cesaret edilememiş olabilir. Antisemitizmin, bu haber gibi komplo teorileri ile beslenmesi de alışıldık bir durum.

Mavi Marmara ile ilgili bir haberde akıllara Türkiyeli Yahudilerin gelmesi de antisemitizmdir. Çünkü hiçbir Yahudi İsrail’in politikalarından mesul tutulamaz, bu konuda görüş belirtmeye zorlanamaz.