Afedersin Antisemit Arşiv Haberler

Saul’un Oğlu ve Antisemitizm

Türkiye’de vizyona girmesinden sadece 48 saat sonra, Auschwitz’deki bir tutsağın iki gününü konu alan “Saul’un Oğlu” filmi yoğun antisemitizm içeren yorumlara konu oldu.

Takipçilerine filmler hakkında yorum yapma olanağı da tanıyan sinema.com sitesinde çok sayıda antisemit yoruma rastlandı.

Gözlemi yaptığımız an itibarıyle sitede yer alan yorumlar, Holokost inkarından, Yahudilerin dünya hakimiyetine kadar geniş bir spektruma yayılmış durumdaydı. Antisemitizmin tarifinde yer alan neredeyse tüm unsurları barındıran çeşitlilikteki yorumların sayıca filmin kendisi ile ilgili yorumlardan fazla olmaları ise özelikle dikkat çekici.

Sitede yer alan yorumlardan bazılarını aşağıya (orijinal imlalarını koruyarak) derledik:

  • Türkiye’de yahudi cesaret ödülünü alan kimdi unuttum 🙂
  • Her yıl yahudi soykırımıyla ilgili film çıkarmasalar ölecekler hastalığına yakalanmış bazı yönetmenler.
  • Neden sadece yahudiler insanmış gibi davranılıyor ve diğer milletlere yapılanlar gözardı ediliyor?Garip olan bir durum daha var.Neden bu yapılan filmlerin çoğu sinemanın en prestijli ödüllerini alıyor?Her yerde reklamları yapılıyor. Ben artık bunda bir art niyet olduğunu düşünmeye başladım ve bu filmlerin yahudi diasporası tarafından bir şekilde desteklendiğini düşünüyorum. Ayrıca böyle filmlere verilen ödüllerin şaibeli olduğu su götürmez bir gerçek. (…) .
  • Filistin’de milyonlarca Filistinli kendi topraklarında mülteci durumuna düştüler ve katledildiler.Bu çok duyarlı,entellektüel yönetmenler bu katliamlara neden gözlerini,kulaklarını kapadılar yıllarca? Artık yahudilerle ilgili yapılan filmlerin sanattan çok propaganda,acındırma gibi nedenlerle çekildiğini düşünüyorum. Basit anlatımıyla yahudiler şöyle demeye çalışıyor.Bakın biz yıllarca eziyet çektik,katledildik şimdi bizim Filistin’de yaptıklarımıza göz yumacaksınız ve bizi eleştirmeyeceksiniz.Avrupalılar da zamanında yahudilere yaptıkları ayrımcılıkları ve katliamları Filistin olayını gözardı ederek günah çıkartıyorlar.(…)
  • Not:Bu yazdıklarımdan yahudi düşmanı gibi bir çıkarımda bulunmayın.Bütün insanların eşit olduğuna inanıyorum.
  • yetmedi mi bu yahudilerin saçma sapan filmleri. az önce haberlerde israil askerinin zulmünü izledim. Keşke bu kamplardan yüzlerce olsaydı dedim.
  • ikisi arasında pek bir fark görmüyorum hocam, bu soykırımı da biraz araştırırsanız yahudilerin sırf insanlarını vaadedilmiş topraklara gönderebilmek amacıyla hitlere yaptırdığına dair çok teoriyle karşılaşırsınız. Ben bu insanlardan beklerim bunu. Ve Allah bir milleti boşuna da lanelemez demek ki çok sıkıntıları var.
  • siyonistler avrupadaki yahudileri kudüse göç ettirmek için bir plan yaptı adolf hitleri buldu ona parti kurdular ve yahudiler aleyhine kışkırttılar hitler avrupaya korku saldı yahudi gruplar kudüse kaçmaya başladı plan başarılı oldu ama hitler onlar kaçamadan yahudi grupları yakaladı böylece siyonistler kendi kazdıkları kuyuya düşmüş oldu 6 milyon yahudinin öldüğü bir yahudi uydurmasıdır en fazla 500 bin yahudi ölmüştür
  • yetmedi mi bu yahudilerin saçma sapan filmleri. az önce haberlerde israil askerinin zulmünü izledim. Keşke bu kamplardan yüzlerce olsaydı dedim.
  • oscara aday olmanın kolay yolu yahudi acındırma politikası, yahudileri aslını değiştirdiği tevrat da nil ile fırat arasındaki topraklar yahudilere verilmişdir ve topraklardaki halkın canı malı namusu yahudilere helal olduğu yazar ve bu yahudi katliamı olmadan önce insanlar yahudileri eleştirebiliyodu ”sırf tevratta yazıyo diye o topraklara almaya ve insanları öldürmeye hakkınız yok” diyebiliyorlardı
  • Bu film mükemmel bir film seviyorum soykırım filmlerini
  • yeter lan, bıktık lan, anladık soykırım ! insana zorla iyi yapmışlar, az bile yapmışlar dedirteceksiniz. böyle mağdur edebiyatına lanet olsun…
  • oscarı kesin alır yahudi propagandası yapıyor kesinlikle alıcak

01

02

03

04

05

06